Skip to main content
Please wait...
De verhuur van woningen is gestart

Vakantiewoningen tijdelijk verhuren

Hoe verhoogt u de bezettingsgraad van uw vakantiepark? Een vraag die veel beheerders van vakantieparken zich regelmatig stellen. In het hoogseizoen is de bezettingsgraad vaak hoog genoeg om maximaal rendement te behalen. In het laagseizoen is dat een ander verhaal. Veel woningen staan dan leeg. Deze vergankelijkheid zorgt direct voor een gemis aan inkomsten. En dat terwijl er mogelijkheden zijn om het hele jaar door een hogere bezettingsgraad te behalen.

Veel vraag naar tijdelijke huur

Het tekort aan woonhuizen in Nederland leidt er steeds vaker toe dat mensen tijdelijk een woning willen huren. Bijvoorbeeld om een periode te overbruggen tussen de verkoop van de huidige woning en het kunnen betrekken van een nieuwe woning. Of bij scheidingen waarbij beide ex partners op korte termijn een woning nodig hebben. In deze gevallen kan het tijdelijk huren van een vakantiewoning een oplossing zijn.  

Maar let wel op de regels

Gemeentes bepalen binnen hun grenzen vaak de regels die gelden voor de tijdelijke verhuur van vakantiewoningen. Informeer altijd goed bij uw gemeente welke regels gelden voor het tijdelijk verhuren van vakantiewoningen. Mogen de huurders zich inschrijven of geldt dat permanente bewoning niet mogelijk is? En welke huurprijs kunt u het beste hanteren?

Wilt u meer weten over het tijdelijk verhuren van uw vakantiewoningen zodat u een hogere bezettingsgraad behaalt? Kijk dan eens op: